Ynord

Opleiding & Training

YNORD verzorgt trainingen voor logistieke vakmensen op alle niveau’s: werkvloer, kader, management (MBO-, MBO+, HBO). Soms is dit een standaard module, veelal is dit maatwerk, afgestemd op de specifieke behoeften van de opdrachtgever en deelnemers. Hierin staat een praktisch leerdoel voorop. Waar toepasbaar hanteren wij leervormen volgens de aanpak van ‘blended learning’, voorwaarde is een goede aansluiting op de wijze van werken bij de opdrachtgever.

Een opleiding of cursus is meer algemeen beroepsbericht, en vaak gekoppeld aan diploma of certificering, zoals hieronder beschreven. YNORD heeft een samenwerkingsverband met een aantal opleidingsinstituten, zodat een breed programma aan cursussen en trainingen wordt geboden. Door deze partners wordt Fred Rijkers van YNORD op regelmatige basis als docent en trainer ingezet.

In sommige in-company trajecten maken wij gebruik van bestaand studiemateriaal, zoals een cursus Introductie Logistiek of modules volgens de Europese standaard van de ELA / ECBL / vLM-sLE, op EJLog- of ESLogniveau. De opdrachtgever heeft dan ook de mogelijkheid de deelnemers een traject af te laten sluiten met een erkend examen. Dit betreft bij deze examens de volgende modules:

  • Logistiek Medewerker
  • Integrale Logistiek
  • Magazijnbeheer
  • Voorraadbeheer
  • Transportbeheer
  • Material Management
  • Sourcing
  • Core Management Skills
  • Supply Chain Flows & Networks.

Wij kunnen ook opleidingen verzorgen gebaseerd op andere standaards of kwalificatiedossiers, zoals bijvoorbeeld Logistiek Teamleider of Supervisor. Hier moet in overleg worden gekeken hoe en door wie het onafhankelijk examen wordt afgenomen. Wij maken daarover met partijen afspraken.

In een bedrijfstraining wordt een keuze gemaakt in vaardigheden en inzichten die ontwikkeld gaan worden. In een voortraject wordt onderzocht wat de leerdoelen zijn. Voor ons is dit per definitie maatwerk.

YNORD organiseert ook open workshops, zoals Supply Chain Management: Ervaar de essentie met The Fresh Connection.

We kunnen een combinatie maken van een opleidings-, trainings en verandertraject, waarin ontwikkeling wordt bevorderd tot het zelfstandig kunnen zetten van stappen.

Naast gebruik te maken van de standaard boeken en cursusmaterialen, kunnen wij voor de opdrachtgever hulpmiddelen speciaal ontwikkelen.